Friday, October 7, 2016

واکنش خبرگزاری های بین المللی نسبت به زندانی شدن قریب الوقوع گلرخ ابراهیمی

در پی درج خبر احضار و بازداشت قریب‌الوقوع «گلرخ ابراهیمی ایریایی» فعال مدنی و همسر «آرش صادقی»، دانشجوی اخراجی زندانی، در «سحام»، رسانه‌های معتبر جهان نسبت به این خبر واکنش نشان دادند.
«سحام»، در خبر روز چهارشنبه ۱۴ مهر خود گزارش کرده بود که «مأموران امنیتی طی تماس با تلفنی ناشناس از گلرخ ابراهیمی ایریایی خواستند روز چهارشنبه خود را برای اجرای حکم به دادسرای مقدس زندان اوین معرفی کند.»
پس از انتشار این خبر، خبرگزاری‌های گاردین و ایندیپندنت، ضمن اشاره به محکومیت گلرخ ایریایی به شش سال حبس، درباره قریب الوقع بودن اجرای حکم این فعال حقوق بشر هشدار دادند.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، بر اساس خبر انتشار یافته در این دو روزنامه انگلیسی، نوشتن داستانی درباره سنگسار که هنوز منتشر هم نشده، مصداقی جهت صدور حکم شش سال زندان برای گلرخ ایرایی گشته است.
عفو بین الملل نیز در روز پنج‌شنبه با انتشار بیانیه‌ای نسبت به حکم گلرخ ایریایی اعتراض کرده است.
بر اساس این گزارش، فیلیپ لوتر، پژوهشگر و مسئول بخش خاورمیانه و شمال آفریقای سازمان عفو بین‌الملل درباره اتهام و حکم صادرشده برای گلرخ ابراهیمی ایریایی گفته است: «گلرخ ابراهیمی قرار است برای نوشتن یک داستان که حتی منتشر نشده است چندین سال زندانی شود. این مجازاتی علیه خلاقیت و آزادی بیان است.»
این مقام مسئول سازمان عفو بین‌الملل از مقام‌های قضایی در ایران خواسته است که به جای زندانی کردن یک زن جوان که با فعالیت صلح‌آمیز حقوق بشری مخالفت خود با حکم سنگسار را ابراز می‌کند، فعالیت او را به رسمیت بشناسند.
گلرخ ایریایی، متولد ۱۳۵۹ در تاریخ ۱۵ شهریورماه به همراه آرش صادقی، همسرش بازداشت و به دو اتهام توهین به مقدسات و تبلیغ علیه نظام محکوم‌به شش سال حبس شده است. طبق گفته آرش صادقی، در روز دادگاه گلرخ ایریایی در بیمارستان بستری بوده و مدارک پزشکی او را وکیلش خانم زهرا مینویی به دادگاه تحویل می‌دهد اما قاضی صلواتی بدون توجه به عدم حضور او و شنیدن دفاعیاتش حکم شش سال حبس را برای او غیابی صادر کرد و دادگاه تجدیدنظر هم این حکم را عیناً تائید کرد.
پیش‌تر خانم ایریایی خواستار بازبینی حکم خود و همسرش شده بود، در خصوص اتهامات خود که مبنای صدور شش سال حکم زندان بوده است گفت:‌ «وقتی برای تفتیش به خانه ما رفتند یکسری سررسید حاوی دست‌نوشته‌های من بود که از خانه ما بردند. یکسری داستان و شعر بود که هیچ کجا انتشار نداده بودم نه در فضای مجازی و نه در هیچ محفلی خوانده‌نشده بود. برمبنای این دست‌نوشته‌ها و همچنین یکسری از پست‌های فیس‌بوکی‌ام که در حمایت از شاهین نجفی بوده به من اتهام توهین به مقدسات زدند و ۵ سال حکم دادند. یک سال هم بابت تبلیغ علیه نظام که به ارتباط با خانواده‌های کشته‌شدگان و خانواده‌های زندانیان استناد کردند. حتی تماس‌های تلفنی هم برایشان خیلی مهم بود. یکسری عکس و ویدئو از خودم داشتم از تجمعات ۸۸ که هیچ کجا منتشرنشده بود و من حتی در فیس‌بوک خودم هم نگذاشته بودم اما استناد کردند به مجموع این‌ها و به من اتهام تبلیغ علیه نظام و حکم یک سال دادند. در دادگاه تجدیدنظر، آقای رئیسیان، وکیل ما از سایت رسمی آقای خامنه‌ای استفتای ایشان را پرینت گرفته بودند و ارائه دادند که آقای خامنه‌ای گفته بوده اگر اهانتی به مقدسات در فضای شخصی و در خفا اتفاق بیفتد و عمومی نباشد به حالت مجرمیت نمی‌تواند دربیاید و ازلحاظ قانونی اهانت تلقی نمی‌شود. اما باوجوداینکه وکیل من برگه را روی پرونده من گذاشتند اما بازهم اشد مجازات را برای اهانت به مقدسات به من دادند و حکم عیناً در دادگاه تجدیدنظر تائید شد.»

No comments:

Post a Comment